Avokadopuu -Lemmen, rakkauden ja kauneuden symboli-

Avokadopuu  -Lemmen, rakkauden ja kauneuden symboli-
Item# Avokadopuu
Euro : 199.00

Lahjan luonne

Avokadopuu  -Lemmen, rakkauden ja kauneuden symboli-
Kasvitieteellinen nimi: Persea americana (Lauraceae)

KIIHKEIDEN RAKKAUSTARINOIDEN PUU ELÄÄ SATOJA VUOSIA

Avokadon historia on aistillinen. Muinaiset atsteekit uskoivat hedelmällä olevan sukuviettiä kiihottavia ominaisuuksia. He nimesivät avokadon Ahacatl:iksi, joka tarkoittaa vihreää kivestä. Nimi ei johtunut vain avokadon kivestä muistuttavasta ulkomuodosta vaan atsteekit uskoivat hedelmän herättävän seksuaalista himoa. Myöhempinäkin aikoina avokado on ollut rakkauden symboli; Kolumbiassa esimerkillisenä pidetään aviomiestä, joka antaa lahjaksi avokadoja vaimolleen.

Meksikosta ja Keski-Amerikasta kotoisin olevaa Avokadopuuta kutsutaan myös Alligaattoripäärynäpuuksi vihreitten, toisinaan rosoisten hedelmiensä vuoksi. Avokadopuu on nopeakasvuinen ja voi kasvaa jopa 35 metria korkeaksi ja saavuttaa 50 cm rungon läpimitan. Avokado tuottaa hedelmiä jo 4 vuoden kuluttua istutuksesta. Aikuinen puu voi olla satoja vuosia vanha.

TUOKSUVAT KUKAT JA MAKOISAT HEDELMÄT

Avokadopuu kukkii ja kantaa hedelmiä tammikuusta heinäkuuhun. Avokadopuun pienet kukat ovat tuoksuvia ja väriltään vihertäviä tai kellertäviä. Avokadon hedelmä on 7-20 cm pitkä, vihreä, ja sisältä vaaleankeltainen. Kypsän avokadon hedelmäliha on väriltään vaalean keltaista ja hyväntuoksuista. Maku on miellyttävän pehmeä ja mantelimainen. Avokado ei kypsy puussa vaan vasta pudottuaan maahan tai poimittuna. Hedelmää voidaan pitaa puussa 4-6 kuukautta kehittymisen jälkeen! Poiminnan jälkeen hedelmä kypsyy muutamassa päivässä.

PUU HOITAA HELLIEN, VAHVISTAEN JA KAUNISTAEN

Makunautinnon lisäksi avokadolla on myös parantavia ja terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Avokado on erittäin terveellinen hedelmä. Hedelmäliha on rasvaista mutta täysin kolesteritonta! Se sisältää paljon A-, B-, E ja K-vitamiineja ja erittäin paljon kaliumia, potassiumia ja foolihappoa. Avokado tappaa bakteereja ja edistää ihon arpeutumista sekä parantaa haavoja. Avokado lieventää myös kipua ja parantaa tulehduksia. Avokadon siemenistä valmistettu öljy on loistava nuorennuslääke! Avokadoöljy tekee ihosta joustavan ja siloittaa rypyt.

@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

@@@@@@@@@@@@@@