Guayacan soihtupuu

Guayacan soihtupuu
Item# Guayacan-soihtupuu-taidekortti

Lahjan luonne


Guayacan soihtupuu -Metsän prinsessa soittaa fanfaarin-
Kasvitieteellinen nimi: Tabebuia guayacan (Bignoniaceae)

TAIKAA JA TOTTA JALOSTA KAUNOTTARESTA

Guayacan on kypsän sademetsän harvinainen ja viehkeä puu. Guyacanissa on jotain satumaista ja taianomaista. Kun löydät Guayacanin kukkivana ja hohtavankeltaisena, on kuin olisit löytänyt aarteen. Kukat aukeavat ja valaisevat ympäristönsä kerran vuodessa 4 päivän ajan. Guayacanin kukkimisesta voi ennustaa sadekauden alun, koska tämä puu kukkii noin kuukautta ennen sateiden alkua.

Guayacan kuuluu soihtupuihin, joihin kuuluu noin 100 puu- ja pensaslajia. Guayacan on kotoisin Keski-Amerikasta ja muista trooppisen Amerikan maista. Guayacan kasvaa hitaasti. Aikuinen puu voi olla satoja vuosia vanha. Guayacan voi kasvaa 50 m korkeaksi ja saavuttaa 150 cm rungon läpimitan. Guayacanin jalo puuaines on painavaa, tummanruskeaa ja kovaa. Guayacan onkin yksi tropiikin arvostetuimmista puulajeista puuaineksensa ansiosta.

KULTAISET KUKAT SOITTAVAT FANFAARIA JA HEDELMÄT KÄTKEVÄT SISÄÄNSÄ PIENET SIIVET

Guayacan pudottaa lehtensä kuivaksi kaudeksi, mutta se vihertyy taas nopeasti sadekauden alussa. Guaycanin kauniin keltaiset ja trumpettimaiset kukat aukevat yleensä helmi-maaliskuun vaihteessa ja tekevät puusta yhden viidakon kauneimmista. Hedelmiä puu kantaa yleensä maaliskuun loppupuolella. Hedelmät ovat pitkiä, vihreitä, hiukan röpelöpintaisia pavunpalkomaisia, ja jopa 25-60 cm pitkiä. Sydämen mallisissa siemenissä palkojen sisällä on pienet hauraat siivet.

METSÄN PRINSESSA HOITAA

Kauneutensa lisäksi Guayacan tarjoaa lievitystä moniin vaivoihin. Guayacanin kukista valmistetulla teellä hoidetaan virtsa- ja munuaisvaivoja. Guayacan kukkateetä on käytetty myös keuhkotaudin hoitoon.
Euro : 199.00
Guayacan
@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

@@@@@@@@@@@@@@