Jakaranda

Jakaranda
Item# Jakaranda-taidekortti

Lahjan luonne


Jakaranda -Tuoksuva sininen pilvi-
Kasvitieteellinen nimi: Jacaranda caucana (Bignoniaceae)

VIIDAKON KAUNOTAR HURMAA

Kun viidakon polulla kohtaat tuoksuvan sinisen pilven, olet löytänyt kukkivan Jakarandapuun. Jakarandan herkkä, sadunhohtoisen siniviolettina hohtava kukkakruunu viidakon vehreyttä vasten, on ihana elämys; se hivelee silmää ja mieltä. Sana jacarandá (lausutaan jacarandaa) on Etelä -Amerikkalaisen Tupi-Guaranin intiaaniheimon kieltä ja se tarkoittaa voimakasta tuoksua.

Jakarandan useat eri lajikkeet ovat kotoisin trooppisesta Amerikasta mutta ne ovat levinneet laajalti ympäri maailmaa kauneutensa ansiosta. Jakaranda kuuluu samaan kukkapuusukuun toisten viidakon kaunottarien, Guayacanin ja Salvadorinsoihtupuun, kanssa. Ihana Jakaranda voi kasvaa 20 metriä korkeaksi ja saavuttaa 50 sentin rungon läpimitan. Jakarandan puuaines on vaaleaa ja helposti työstettävää. Jakarandaa ei kuitenkaan kasvateta puuaineksensa vuoksi, mutta sitä käytetään huonekalujen ja koriste-esineiden valmistuksessa jonkin verran.

KUKAT JA HEDELMÄT – SINISTÄ SATUA JA PIENIÄ ENKELEITÄ

Jakaranda kukkii helmi-maaliskuussa ja pudottaa viehättävät lehtensä kukinnnan ajaksi. Hypnoottisen sinivioletit ja muodoltaan trumpettimaiset kukat saavat puun näyttämään taianomaiselta. Puu pukee vaaleanvihreät, herkät, saniaismaiset lehtensä takaisin ylleen huhti-toukokuussa, pian sadekauden alettua. Jakarandan hedelmät ovat vihreitä, litteitä, soikiomaisia ja 5-10 senttiä pitkiä. Kypsyessään hedelmät muuttuvat tummanruskeiksi. Hedelmien sisällä on litteitä siemeniä, joita ympäröivät harsomaiset kauniit siivet. Valmistuessaan siemenet irtoavat ja vapautuvat ilmaan kuin tuhannet pienet enkelit tanssisivat tuulessa.

TUOKSUVA PUU HOITAA HELLÄSTI PUHDISTAEN, RAUHOITTAEN JA KAUNISTAEN

Jakaranda antaa myös sademetsän salaisia rohdoslahjoja. Jakarandalla on antiseptisia ja antibioottisia ominaisuuksia. Puuta käytetään maksatulehdusten hoidossa. Kansanperinteessä Jakarandan kukkia, lehtiä ja kuorta käytetään hermosärkyjen ja suonikohjujen hoitoon. Tieteellisissä kokeissa on osoitettu, että Jakarandalla on leukemiaa parantavia ominaisuuksia. Kuumia Jakarandakylpyjä käytetään haavaumien ja ihoinfektioiden hoidossa. Jakaranda antaa apua myös aknen hoitoon.
Euro : 199.00
Jakaranda
@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

@@@@@@@@@@@@@@