Jatoba

Jatoba
Item# Jatoba-taidekortti

Lahjan luonne


Jatoba -Rakkauden puu-
Kasvitieteellinen nimi: Hymenaea courbaril (Fabaceae-caesalpinioideae)

Jatoba on jännittävä ja hienostuneenkaunis suuri tropiikin puu, joka kasvaa trooppisesssa Amerikassa. Jatoba kuuluu Hymenaea puiden perheeseen. Hymeneae on johdettu kreikan kielen sanasta Hymen, joka tarkoittaa hääjuhlien jumalaa. Intiaanit käyttävät Jatobapuun pihkaa lemmenjuoman valmistukseen ja hääseremonioissaan tunnelman nostattamiseksi. Seremonioissa Intiaanit polttavat pihkaa, josta tulee miellyttävän aromaattinen männyn tuoksu.

Jatoba ja sen esihistoriallinen Hymenaean puuperhe ovat kasvaneet maapallolla jo miljoonia vuosia. Jatoban, kuten muittenkin Hymenaeapuiden, pihka on hyvin erikoislaatuista. Se on väriltään oranssia ja kumimaista ja se tihkuu puusta suojaamaan vahingoittunutta kaarnaa. Pihka muuttuu miljoonien vuosien aikana meripihkaksi. Tämän puuperheen pihkaan takertuneiden hyönteisten ja kasvien avulla tieteilijät ovat voineet saada tietoa maapallosta miljoonien vuosien takaa.

PUUN HEDELMÄT JA KUKAT

Jatoba kasvaa hitaasti noin yhden metrin vuosittaista kasvua. Jatoba voi kasvaa 45 metriä korkeaksi ja saavutttaa 200 sentin rungon läpimitan. Aikuinen puu voi olla satoja vuosia vanha ja sen latvus on kauniin pyöreä ja tuuhea. Jatoban tunnistaa helposti viehättävän erikoislaatuisista lehdistään. Jokainen lehti muodostuu kahdesta suiposta lehdestä, jotka kasvavat symmetrisesti vierekkäin ikäänkuin pariskunta. Jatoban puuaineksesta valmistetaan kalliita huonekaluja ja siitä on tullut halutun puuaineksensa takia uhanalainen puu.

Jatoba kukkii suloisen valkoisin tuoksuvin kukin. Se kantaa hedelmää joulukuusta heinäkuuhun. Jatoban hedelmät ovat pähkinämäisiä kapseleita, jotka ovat 7-12 senttiä pitkiä. Hedelmän jauhomainen sisus haisee kuin voimakas juusto. Voimakkaasta hajustaan huolimatta hedelmän sisus on syötävää ja vieläpä erittäin ravitsevaa.

PUU HOITAA

Jatoban lääkinnälliset ominaisuudet ovat vaikuttavat ja moninaiset. Jatoban pihkaa käytetään rohdoskäytössa hengitystieinfektioiden hoidossa. Jatoban kaarnasta valmistetaan tulehduksia parantavaa teetä; tätä teetä käytetään jopa silmätulehdusten ja arkojen silmien hoidossa.Teellä on ruuansulatusta edistävä ja ripulia parantava vaikutus. Jatoban kaarnasta valmistettu tee tappaa myös suoliston loisia ja parantaa kaikenlaisia hiivatulehduksia. Kaarnasta tehdystä keitteestä löytyy myös apu sitkeisiin jalka-ja kynsisieniin. Tee sellaisenaan on erinomaisen virkistavää ja energisoivaa juomaa. Jatoban hedelmä parantaa myös suussa olevia haavaumia. Lehdistä valmistettua teetä käytetään sokeritaudin hoidossa.
Euro : 199.00
Jatoba
@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

@@@@@@@@@@@@@@