Kanuunankuulapuu

Kanuunankuulapuu
Item# Kanuunankuulapuu-taidekortti

Lahjan luonne


Kanuunankuulapuu -Voimakas taistelija hyvyyden puolesta –
Kasvitieteellinen nimi: Couroupita guianensis (Lecythidaceae)

HYVIEN VOIMIEN KAUNIS JA VAHVA PUU

Eksoottisen kaunista kanuunankuulapuuta ei voi ohittaa huomaamattaan. Puu on hätkähdyttävän upea ilmestys kauniine tuoksuvine kukkineen ja erikoisine hedelmineen.

Kanuunankuulapuu on kotoisin trooppisesta Amerikasta. Siellä sitä kutsutaan intiaaninkielisellä nimellä Ayahuma (suomennettuna hengen pää). Amazonasin shamaanien keskuudessa puulla uskotaan olevan voimallinen pahuudelta suojeleva vaikutus. Suomenkielisen nimensä puu on saanut massiivisista hedelmäpähkinöistään, jotka muistuttavat ruostuneita kanuunankuulia. Puu on kauneutensa ansiosta levinnyt laajalti ympäri maailmaa. Intiassa sitä pidetään Shivan pyhänä puuna ja siellä sitä kutsutaan Naga Lingaksi. Kanuunankuulapuu on suurikokoinen puu, joka voi kasvaa 35 metriä korkeaksi ja saavuttaa 80 sentin rungon läpimitan. Puuta kasvatetaan pääasiassa sen kauneuden vuoksi, mutta sen pehmeästä vaaleasta puuaineksesta valmistetaan jonkin verran myös huonekaluja.

IHANAT KUKAT JA VAARALLISET HEDELMÄT

Kanuunankuulapuu kukkii samanaikaisesti kantaessaan hedelmää. Eksoottiset punaiset kukat tuoksuvat kallilta parfyymiltä ja ne kukkivat vain yhden päivän ajan kukin vuorollaan. Kukkia pidetään aasiassa vaurauden symbolina. Hedelmät ja kukat puhkeavat suoraan rungosta ja ne peittävät vanhoissa puissa koko rungon alaosan. Kanuunakuulia muistuttavat hedelmät voivat olla jopa 20 senttiä pitkiä. Hedelmät kypsyvät noin yhdeksän kuukautta, jonka jälkeen ne putoavat maahan ja usein poksahtavat samalla rikki. Hedelmäliha muuttuu sinivihreäksi ilman kanssa kosketuksiin joutuessaan ja se tuoksuu epämiellyttävältä ja käyneeltä. Hedelmäliha on eläimille syötäväksi kelpaavaa ja Amazonasin shamaanit käyttävät tätä erittäin voimallista ravintoa ruokavaliossaan. Tavalliselle ihmiselle hedelmä voi olla jopa myrkyllinen ja se voi aiheuttaa vahvan allergisen reaktion. Hedelmän kuoria käytetään säilytysastioina tai koristeina.

PUU HOITAA – ANTAEN VAHVOJA AINEKSIA VIIDAKON LÄÄKEKAAPPIIN

Kanuunankuulapuulla on rohdoskäytössä järeitä vaikutuksia. Sen käytössä onkin ehdottoman tarkeää tietää tarkka annostus, kuten tietenkin kaikissa muissakin luonnonlääkkeissä. Rohdoskäytössä puusta käytetään kukkia, lehtiä, kuorta ja hedelmälihaa. Kanuunankuulapuulla on antibioottisia, sienitulehduksia torjuvia, antiseptisia ja puuduttavia ominaisuuksia. Kukilla parannetaan vilustumista ja ilmavaivoja sekä muita vatsakipuja. Kukista tehtyä mehua käytetään ihotautien hoidossa. Etelä - Amerikan shamaanit ovat käyttäneet puuta jopa malarian hoidossa. Kanuunankuulapuun hedelmän sisustaa käytetään haavojen puhdistamisessa. Nuoria puun lehtiä käytetään lievittämään hammassärkyä

A gigantic tree

with deeper roots

holding out delicate flowers

for the world to seeBehold this beauty

shining pink

within a pond of fragrance

filling the air

Naga Linga kukka: Intialainen runo

Euro : 199.00
Kanuunankuulapuu
@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

@@@@@@@@@@@@@@