Kookospalmu

Kookospalmu
Item# Kookospalmu-taidekortti

Lahjan luonne


Kookospalmu -Täydellinen selviytymispakkaus elämän poluille -
Kasvitieteellinen nimi: Cocos nucifera (Aracaceae)

ELÄMÄN PUU TYYDYTTÄÄ KAIKKI TARPEET

Kookospalmu on myönteistä energiaa huokuva puu. Sanotaan, että kookospalmulla on maagisia ja parantavia voimia. Sanskriitin kielellä kookospalmun nimi tarkoittaa puuta, joka tyydyttää kaikki elämän tarpeet (kalpa vriksha). Filippiineillä kookospalmua kutsutaan Elämän Puuksi.

Kookospalmu kasvaa yli 20 metriä korkeaksi, usein jopa 30-metriseksi. Kookospalmu on erittäin hyödyllinen puu juuresta lehviinsä. Miltei kaikkia puun osia voidaan hyödyntää. Kookospähkinöistä saadaan herkullisia ja terveellisiä ruoka-aineksia. Myös kookospähkinän kuoren kova osa käytetään. Siitä valmistetaan esimerkiksi soittimia, tyylikkäitä nappeja ja koriste-esineitä. Kukista valmistetaan alkoholijuomia. Puuainesta ja lehtiä käytetään rakennusmateriaalina. Rungon kuoren kuidusta voidaan tehdä mattoja ja köysiä. Jopa juurella on käyttöä lääkinnällisiin tarkoituksiin.

KUKAT JA HEDELMÄT – JUOMIA JUHLAAN JA ARKEEN

Kookospalmu kukkii ja kantaa hedelmää ympäri vuoden. Kookospalmu kasvaa nopeasti ja tuottaa kookospähkinöitä yleensä kuudentena vuonna istutuksesta. Kookospalmu kukkii kellertävänä röyhelömäisenä kukkaryppäänä. Kukintoperästä voidaan valuttaa nestettä, josta valmistetaan palmuviiniä ja palmuviinaa.

KOOKOSPÄHKINÄN LAHJAT VATSALLE

Palmun hedelmä, kookospähkinä, on pienen jalkapallon kokoinen ja muodoltaan soikea. Kookoksen sisällä on hedelmän koosta riippuen noin 3 dl erittäin terveellistä kirkasta kookosvettä. Kookosvesi on paras mahdollinen urheilujuoma ja ripulijuoma, koska se palauttaa nopeasti nestetasapainon ja sisältää runsaasti mineraaleja. Sen pH-arvo on lähellä veriplasman pH-arvoa. Kookospähkinän sisällä on kerros valkoista siemenvalkuaista, josta saadaan kookosmaitoa murskaamalla ja sekoittamalla sitä lämpimään veteen. Kuoren sisuksen valkoisesta osasta, jota kuivattuna kutsutaan kopraksi, valmistetaan myös kookoshiutaleita ja kookosrasvaa. Siemenvalkuainen sisältää mm. rasvaa, proteiinia, rautaa, sinkkia, ja fosforia. Kookosmaitoa käytetään ruuanlaitossa erityisesti Aasiassa.

SADEMETSÄN AARRE

Kookospähkinään liittyy maagisen satumainen ihme; nimittäin joskus, erittäin harvoin, kookospähkinän sisälle kehittyy arvokas valkoinen kookoshelmi. Tällainen luonnon ihme on voimallinen ja arvokas talismaani erityisesti Aasian kulttuureissa. Helmen uskotaan siirtävän onneatuottavan voimansa omistajaansa.
Euro : 199.00
Kookospalmu
@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

@@@@@@@@@@@@@@