Mahonki

Mahonki
Item# Mahonki-taidekortti

Lahjan luonne


Mahonki  -Vahvuuden ja kestävyyden symboli-
Kasvitieteellinen nimi: Swietenia macrophylla (Meliaceae)

ISO, VAHVA, TURVALLINEN, SUOJELEVA, KÄYTÄNNÖLLINEN

Mahonki on valtavavan suuri ja majesteettisen kaunis puu, joka symboloi vahvuutta ja kestävyyttä. Uskotaan, etta Mahonki pystyy kestämään jopa salamaniskuja. (Mainittakoon, että velhopoika Harry Potterin isän taikasauva oli tehty mahongista.)

Mahonki on tunnettu erittäin kauniista punaruskeasta puuaineksestaan, jota on käytetty kalliiden huonekalujen valmistukseen vuosisatojen ajan. Perinteisesti mahonkipuu tulee Keski- ja Etelä-Amerikasta, josta sen lӧysi v.1595 Sir Walter Raleigh tutkimusretkillään uuteen maailmaan. Mahonki kuuluu uhanalaisiin puulajeihin.

Ylväs mahonki voi kasvaa jopa 60 metriä korkeaksi ja saavuttaa 3,5 metrin rungon läpimitan. Nuori mahonki kasvaa nopeasti; jopa 2 metriä vuosittaista kasvua ensinmäisten vuosien aikana. Aikuinen puu voi olla satoja vuosia vanha. Mahonki pudottaa lehtensä kuivan kauden aikana ja kasvattaa uudet lehdet samaan aikaan kukkien puhkeamisen aikaan.

KUKAT TÄHTIÄ JA HEDELMÄT KUKKASIA

Mahongin viehkeät pienet kukat kasvavat tertuissa. Kukat ovat vaaleanvihreitä ja tähtimäisiä. Puu kukkii ja kasvattaa hedelmiä maaliskuusta syyskuuhun. Mahonki alkaa kasvattaa hedelmiä 15 vuotta istutuksen jälkeen. Hedelmät ovat ruskean pähkinämäisiä, noin 12 cm pitkiä kapseleita, joissa on sisällä siipimäisiä siemeniä. Hedelmät tuntuvat kasvavan alhaalta ylöspäin ja niitä kutsutaamkin englanninkielellä yleisesti taivashedelmiksi (sky fruit). Mahongin hedelmät avautuvat kypsyessään viehättäviksi puukukkasiksi, jotka ovat sellaisinaan kauniita koriste-esineitä.

VAHVA PUU HOITAA HELLÄSTI

Kauniin ja kestävän puuaineksensa lisäksi mahonki on erittäin hyӧdyllinen luonnon lääkekaapin rohto. Mahongin kaarnasta ja siemenistä valmistetulla teellä on kuumetta alentava ja ripulia hoitava vaikutus. Siemenistä valmistettua teetä on entisaikaan käytetty myӧs hammassäryn ja rintakipujen hoitoon. Rohdoskäytössä Mahongin hedelmistä valmistetaan uutetta jolla sanotaan olevan mieskuntoa nostava vaikutus. Mahongin hedelmäuute on kaupallisessa käytössä ja sitä käytetään myös energiajuomana parantamaan yleistä vitaliteettiä ja verenkiertoa sekä alentamaan veren haitallista kolesterolia.
Euro : 199.00
Mahonki
@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

@@@@@@@@@@@@@@