Mangopuu

Mangopuu
Item# Mangopuu-taidekortti

Lahjan luonne


Mangopuu -Rakkauden, hedelmällisyyden  ja kuolemattomuuden symboli-
Kasvitieteellinen nimi: Mangifera indica (Anacardiaceae)

IKUISEN ELÄMÄN PUU RAKKAUTTA TULVILLAAN

Mangopuu on kiehtovan kaunis hedelmäpuu, johon liittyy paljon mystiikkaa: Mango on jumalten ruokaa; Mangopuu on rakkauden, vaurauden ja hedelmällisyyden symboli; Mangopuuta pidetään myös kuolemattomuuden symbolina. Intiassa Mangopuun lehtiä käytetään hääjuhlan koristeina varmistamaan pariskunnalle suurta jälkikasvua.

Kauniin Mangopuun alkuperaa ei tarkasti tunneta. Etelä-Aasiasta on kuitenkin loydetty 25-30 miljoonaa vuotta vanhoja mangofossiileja. Tiedetään myös, että Intiassa kasvatettiin mangoa jo 2000 vuotta ennen Kristusta. Nykyisin mango on levinnyt kaikkialle maailman tropiikkiin. Mangopuu on suuri, pyöreänmuotoinen ja tuuhealatvainen hedelmäpuu. Se voi kasvaa jopa 30 metriä korkeaksi ja saavuttaa 80 sentin rungon läpimitan. Mangopuun oksat alkavat jo rungon alaosasta. Mangopuu kasvaa nopeasti ja tuottaa hedelmiä jo 4-6 vuoden iässä. Aikuinen puu voi olla satoja vuosia vanha. Tunnetaan Mangopuita jotka ovat yli 300 vuotta vanhoja ja yhä tuottavat hedelmiä!

TUOKSUVAT KUKAT JA IHANAT HEDELMÄT

Mangopuu kukkii ja kantaa hedelmää tammikuusta heinäkuuhun. Mangopuun kukat ovat tuoksuvia, pieniä, kellertävän vaaleanpunaisia ja ne kasvavat röyhymäisissä kukinnoissa. Hedelmät ovat muodoltaan soikeita ja kooltaan 8-30 senttiä pitkiä. Raakana hedelmät ovat vihreitä mutta muuttuvat kypsyessään keltaisiksi, punaisiksi tai oransseiksi. Hedelmissä on ihana ja voimakkaan aromaattinen tuoksu. Ihmisten lisäksi metsän pienet nisäkkäät ja linnut rakastavat maukasta mangoa. Keltainen hedelmäliha on mehukas ja herkullinen tuoreena. Siitä voidaan valmistaa myös mehua, hilloa tai säilykkeitä.

PUU HOITAA HELLÄSTI – VOIMALLINEN ROHTO VAATII TARKAN ANNOSTUKSEN

Mangon hedelmä on ihmeellinen luonnon tehopakkaus terveyttä. Mangossa on runsaasti A-, B- ja C-vitamiineja myös rautaa, potassiumia ja magnesiumia. Rohdoskäytössä mangolla on mm. anemiaa hoitava ja lihaskramppeja laukaiseva vaikutus. Laboratoriotesteissä on osoitettu mangon hedelmällä olevan myös viruksia tappava vaikutus.

Melkein kaikkia Mangopuun osia voidaan hyödyntää. Lehdillä, kukilla, mahlalla ja kuorella, on lääkinnällistä käyttöä. Lehtiä on käytetty hampaiden puhdistukseen. Kaarnasta valmistetulla teellä hoidetaan keuhkoputkentulehdusta ja kuivatuista kukista valmistetulla teellä taas parannetaan virtsatulehduksia. Mangopuu sisältää kuitenkin joitain erittäin voimakkaita ainesosia, jotka saattavat aiheuttaa joillekin ihmisille allergisen reaktion. Lisäksi on muistettava, etta rohdosvalmisteina mangopuun muiden osien, kuin hedelmän käytössä, on tärkeää tietää tarkka annostus. Yliannostus rohdosta voi olla jopa tappava.
Euro : 199.00
Mango
@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

@@@@@@@@@@@@@@