Trooppinen manteli

Trooppinen manteli
Item# Trooppinenmanteli-taidekortti

Lahjan luonne


Trooppinen manteli -Aurinkovarjo tropiikin polttavan auringon alla-
Kasvitieteellinen nimi: Terminalia catappa (Combretaceae)

PUU TARJOAA SUOJAA, SYÖTÄVÄÄ, ROHTOJA JA RYTMEJÄ

Trooppinen manteli on kuin kaunis luonnollinen auringonvarjo! Puu on alunperin kotoisin Aasiasta, mutta se on levinnyt kaikkialle maailman tropiikkiin. Trooppisen mantelin virallinen suomenkielinen nimi on Manteliketapani. Hurmaava värikäs Manteliketapani voi kasvaa 20 metriä korkeaksi ja saavuttaa 1 metrin rungon halkaisijan. Puu kasvaa ensimmäisten vuosiensa aikana noin metrin vuodessa. Suorasta rungosta lähtee tukevia oksia 90 asteen kulmasssa säännöllisin välein. Alimmat oksat muodostavat tasaisen katoksen puun latvuksen alla. Suuret lehdet eivät pelkästään suojaa auringolta tropiikissa, vaan lehtiä käytetään myös ruuan kääre- ja säilytyspaperina! Manteliketapanin eri osilla on monia lääkinnällisiä vaikutuksia. Lisäksi puuaineksesta valmistetaan huonekaluja, kanootteja ja rumpuja.

KAINOT KUKAT – HERKULLISET HEDELMÄT

Puu alkaa kukkia ja tuottaa hedelmiä yleensä jo kolmen vuoden kuluttua istutuksesta. Manteliketapani kukkii pikkuruisin valkoisin kukin, jotka sijaitsevat pitkulaisissa kukintopuikuloissa. Manteliketapanin hedelmät ovat herkullisia ja niitä voi syödä suoraan puusta. Niin hedelmäliha kuin pähkinäkin ovat molemmat syötäviä. Pähkinät ovat maukkaita myös kuivattuina tai savustettuina. Filippiineillä pähkinöistä tehdään viiniä. Pähkinöillä sanotaan olevan myös mieskuntoa nostattavia ominaisuuksia.

VIIDAKON LÄÄKEKAAPIN AARTEET

Manteliketapanin lehdet, kaarna ja hedelmät ovat tärkeitä aineksia kansan lääkekäytössä. Manteliketapanin lehdet ovat kysyttyä tavaraa rohdoskaupassa myös maailmanlaajuisesti. Kaarna- ja lehtiteetä kaytetaan ripulin hoidossa. Nuoret lehdet auttavat päänsärkyyn ja hoitavat suutulehduksia. Lehtiä voi myös lämmittää ja käyttää hauteina lihas- ja nivelkivuissa. Kypsän hedelmän sanotaan auttavan matkapahoinvointiin.
Euro : 199.00
Trooppinenmanteli
@@@@@@@@@@@@@@

YHTEYSTIEDOT:

PUHELIN: +507 6780 3508 (soita whatsapp puhelu tai kirjoita meille whatsapp viesti)

@@@@@@@@@@@@@@